Nová dráha Als Racing Víska u Frýdlantu!

08.11.2013 17:04

Luděk Aschenbrenner v čele modelářské firmy Als Racing z Vísky u Frýdlantu může hrdě představit zcela nové, výborně vybavené klubové prostory. Najdete zde i firemní kancelář, sklad e-shopu a zejména klubovnu s menší kobercovou dráhou pro modely 1/24, 1/28 (mini-z). Dráha je pokryta tradičním, tzv. základovým kobercem, vymezení okruhu je pomocí prvků, které „neubližují“ malým modelům. Propustnost dráhy je u měřítek 1/24 a 1/28 předpokládána na cca 4-6 modelů a její tvar lze velmi snadno měnit. Na ploše cca 8,5×4,5m lze při šířce tracku 600-1000mm vytvořit cca 24-28m dlouhý okruh. Zázemí pro depa pilotů pojme cca 12 lidí a s možným rozšířením v další místnosti v přízemí bude možno „ubytovat“ až 20 pilotů. Ti mají k dispozici pevně zabudované stoly a kvalitní rozvod elektrické energie s množstvím zásuvek. Nechybí ani dobré ozvučení a časomíra. V plánu je také projekční systém, aby bylo vidět průběžná pořadí v jízdě. To by mělo být postačující pro pohodové klubové svezení či menší závody. Příjemnou pohodu a domácí atmosféru v chladných zimních měsících zajistí nainstalovaná krbová kamna.

Celá akce stála nemalé finanční prostředky a  hlavně značnou spoustu práce. Nyní je vše připraveno přivítat závodní modely a jejich piloty. Zvu Vás na setkání s malými RC modely ať již na připravovaných klubových dnech s tréninkem, či na závodech které se zde uskuteční. Všichni majitelé modelů měřítka 1/24, 1/28 (mini-z), anebo Ti, kteří přemýšlí, jak adrenalinově vyplnit blížící se zimní měsíce jsou srdečně zváni. Při výběru Vašeho prvního „prcka“ Vám rádi poradíme, pomůžeme, popřípadě zapůjčíme modely k předvedení a vyzkoušení, takže se u nás budete moci povozit i bez vlastního malého modelu!

Aktuálně je vypsán ALSracing CUP 2013/14

Pro všechny příznivce nejmenších on-road RC modelů automobilů měřítek 1/28 (mini-z) a 1/24 je vypsán nový miniseriál závodů ve Vísce u Frýdlantu v Čechách.

Seriál čítá pět jednodenních samostatných závodů a pojede se na nové kobercové klubové dráze v prostorách ALSracing (termíny připadají na sobotu).

Termíny závodů:

  1. závod – otevření nové dráhy   23. 11. 2013
  2. závod  -  4. 1. 2014
  3. závod  -  8. 2. 2014
  4. závod  -  1. 3. 2014
  5. závod  -  5. 4. 2014

Další podrobnosti k seriálu, soutěžní a organizační pravidla jsou zde: https://alsracing.net/?page_id=2411

Základní a technická pravidla závodů obecně i pro jednotlivé kategorie jsou podrobně specifikovány zde: https://alsracing.net/?page_id=31

Závody jsou určeny jak pro zkušené piloty, tak i pro naprosté začátečníky, kteří  u nás dostanou veškeré potřebné informace a podporu v tomto bezesporu adrenalinovém hobby. Pro Ty, kteří zatím váhají s pořízením nějakého toho malého rychlého závodního modelu, nabízíme jedinečnou možnost si za symbolický poplatek zapůjčit některý s modelů ALSracing včetně RC vybavení a vyzkoušet si tak pravou závodní atmosféru v příjemném klubovém prostředí a v pohodové partě obdobně postižených jedinců.  Samozřejmostí je u nás také materiálové zajištění pro Vaše modely (pneu, disky, motory, převody, karoserie atd. na modely Mini-z a ALSracing) Po skončení každého závodu bude připravena malá tombola pro účastníky a na posledním závodě bude provedeno vyhodnocení celého seriálu a předání dalších cen úspěšným pilotům (pamětní plakety, věcné ceny).

Občerstvení zajištěno, prosím nezapomeňte na vhodnou domácí obuv, stoly a židle nejsou nutné.

Případné dotazy rád zodpovím na info@rcmicrocars.eu nebo na tel. 774647272, 602647272  Přihlášky prosím zaslat tamtéž, děkuji.

 

Prosím zájemce o včasné přihlášení!

 

Pořadatel si vyhrazuje možnost dodatečných změn v termínech, popř. drobné organizační změny (délky a počty jízd) dle počtu přihlášených pilotů.