Associated RC10 TC6.2

14.11.2013 23:52

Na nedávném ETS Rd.1 v Hrotovicích bylo mimo jiné k vidění i nové Asso RC10 TC6.2 Factory Team. Navazuje na úspěšnou TC6 platformu a přidává mnoho změn zvyšující výkonnost. Novinkou TC6.2 jsou aktualizované bulkheady, horní plato a přepracované uspořádání šasi, kvůli lepší flexibilitě a zvýšení přilnavosti. Pouhých 88 mm široké a 2,25 mm silné uhlíkové plato vede ke snížení odporu v prudkých zatáčkách.

Systém nezávisle zavěšených ramen je vybaven výměnnými vložkami s kulovými klouby, což umožní ještě jemnější úroveň nastavení. TC6.2 obsahuje u konkurence již osvědčené plovoucí zavěšení serva, které nejen zlepšuje ovladatelnost, ale také nabízí větší prostor pro regulátor a přijímač. Servo má seshora přímo vazbu do nového duálního systému řízení bellcrank ukotveným na stejný držák se servem.

TC6.2 zachovává H.D.R.C. (High Definition Roll Control) systém stabilizátorů. Tyče stabilizátorů jsou uchyceny do hliníkové otočné tyče s precizním vedením a sníženým odporem otáčení.

Tovární tlumiče VCS3 s tvrdě eloxovaným závitovými tělesy a TiN povlakem pístnic zajišťují hladký chod a vysokou trakci.


Nové Asso TC6.2 má vše, co je zapotřebí, abyste se dostali na přední příčky soutěží Touring Car 1:10. Do prodeje se dostane v prosinci 2013 za cenu 420 USD. Více detailů naleznete na stránkách výrobce.