Durango DEX 408 T

09.07.2013 17:48

Žádné konverze, žádný kompromis.

Tímto sloganem uvádí Durango svého průkopníka na poli osminových soutěžních elektro truggy. Model DEX 408 T je totiž projektován od začátku na elektropohon a pro soutěžní využití, což nikdo jiný vyjma různých konverzí spalovacích verzí zatím nenabízí.

Co zajímavého z tohoto přístupu vzešlo? Především nižší těžiště, snadno demontovatelné diferenciály, vysoká pevnost díky duralovému platu, držákům tlumičů a důležitým dílům, výborné zakrytování proti nečistotám nejen vany, ale i tlumičů a hnacích hřídelů, velké možnosti nastavení, precizní vysokoobjemové tlumiče pro náročné podmínky a neměnné jízdní vlastnosti, variabilní možnosti zabudování akumulátorů s výškou článků i přes 35mm, lehké schránky na regulátor a transponder a mnoho dalšího… Chloubou Duranga je systém „Flex control“ pro nastavení tuhosti podvozku a nový planetový diferenciál. Má „plovoucí“ rázuodolné domečky a přesně broušené hypoidní (spirální) kovové ozubení, což přinese hladší chod, zvýšenou odolnost a také delší životnost.

Durango slibuje bezkonkurenční náskok na trati zejména díky výbornému rozložení hmotnosti a nízkému těžišti, což přinese rychlejší průjezdy zatáček, snadnější překonání skoků a maximální přenos trakce. To vše můžete aplikovat díky širokým možnostem nastavení i v rozličných provozních podmínkách. Je to jednoduše další nekompromisní závoďák do stáje Teamu Durango!

Více informací najdete na stránkách výrobce.

 

Technické parametry:

Délka: 455mm

Šířka: 422mm

Rozvor: 375-382mm

Interní převod: 3,31:1

Hmotnost: cca 4000g včetně elektroniky, kol a karoserie.

Model se prodává v ČR za cenu 12 991,-Kč