Nová RC dráha klubu RC333 Mníšek u Liberce!

16.05.2013 10:31

Pro nadšence do RC aut už to nebude žádná novinka, ale pro ty, kteří ještě nevědí, rádi přinášíme velmi pozitivní informaci o nově vzniklém Offroad klubu RC333 ale především o budování nové velké Offroad dráhy v Mníšku u Liberce! Kluci v čele s předsedou klubu Mírou Bulířem to vzali hákem a stavba i rozvoj klubu jde velmi rychle kupředu. Prioritně se věnují Offroad Large Scale, ale uvítají i majitele menších měřítek. Areál dráhy najdete hned vedle modelářského letiště klubu Modelranch, kde je často k vidění parádní leteckomodelářská show. Má to rovněž velikou výhodu v tom, že zde nevadí kvůli hluku provoz benzinových motorů a tím se tak stává (mimo Mladou Boleslav) jedinou vhodnou tratí pro „čuďáky“ v okruhu 100km od Liberce! Trať má skutečně impozantní rozměry s délkou přes 300 metrů! Obsahuje 3 „kruháče“, které umožní několik varant délky a tvaru okruhu. Těmito parametry má našlápnuto na velmi lákavou základnu RC aut v našem kraji a věříme, že povede k rychlému rozvoji nejen Large Scale, ale i královské 1:8 IC Buggy.

Menší modely 1:10 se zde vyloženě ztrácí a nejspíš bude obtížné pro ně zde vytvořit dostatečně technickou trať, nicméně pohodovému trénování s ostatními autíčkáři nic nebrání. Máte-li dostatečně „přemotorované“ monstrum, nejlépe truggy nebo Short Course, můžete zkusit i velký okruh.

V každém případě je třeba pochválit úsilí a obrovské nasazení všech členů klubu, dávají příklad všem ostatním, že je něco takového možné, stačí jen skutečně chtít…

Díky pánové, ať se daří ;o)